Soorten Barbies

Wie denk dat Barbie maar in één uitvoering bestaat, heeft het helemaal mis. Barbie heeft namelijk door de jaren heen een flinke transformatie doorgemaakt. Dat is natuurlijk niet zonder reden. De schoonheidsidealen veranderden, dus Barbie veranderde mee. Daarbij verbeterden de technieken, dus de Barbie kon steeds mooier gemaakt worden. Zo heeft de eerste Barbie een uitzonderlijk lang en vierkantig hoofd, zeer hoekige wenkbrauwen en kroezig haar. Naarmate de tijd verstreek kreeg Barbie een mooi ovaalvormig hoofd, een glanzende bos haar en mooie ronde wenkbrauwen.

Verschillende Barbie setjes

De laatste tijd worden steeds meer Barbies gemaakt met een bepaald thema. Zo is er bijvoorbeeld Paardrij Barbie, compleet met paard, rij outfit, helm en borsteltje om de manen te kammen. Ook kun je kiezen voor de kappersset, met een kappersstoel, haarkleuring en kappers materialen zoals kammen en borstels. Dierenarts Barbie is ook een populaire set, waar je onder andere een behandeltafel, een tas en een katje bij krijgt.

Barbie accessoires

Toch is het ook mogelijk om losse accessoires te kopen voor Barbie en haar vriendjes en vriendinnetjes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de welbekende Barbie auto of een groot Barbie huis. Natuurlijk zijn er ook talloze andere kleinere accessoires, zoals bijvoorbeeld tasjes, schoentjes, huisdieren, een koffertje en meubilair. Wanneer je je Barbie combineert met deze accessoires, kun je een heel leven voor Barbie opbouwen. Je kunt haar het leven laten leiden dat jij altijd al hebt willen hebben. Er zijn veel verschillende soorten Barbies, waar we je in de onderstaande artikelen meer over vertellen. Maak kennis met Barbie's familie en vrienden en kies jouw favoriete Barbie pop.

Artikelen

Mini Barbies

Categorie: Soorten+Barbies / 16-01-2014 14:01

Hoewel Barbie eigenlijk één pop is, zijn er in de lijn van Barbie veel verschillende poppen uitgebracht. Je zou het kunnen zien als een grote Barbie familie. De familie bestaat natuurlijk uit Barbie zelf, haar vriendinnen zoals Teresa, Christie en Midge, en haar vriendje Ken. Maar er zijn ook kleinere poppen, de zusjes van Barbi

Lees meer...

Barbie en haar vriendinnen

Categorie: Soorten+Barbies / 16-01-2014 14:00

De bedenkers van Barbie wilden Barbie een zo echt mogelijk leven willen geven. Daarom kreeg ze veel vrienden en vriendinnen waarmee ze haar avonturen beleefde. Deze Barbie poppen hebben elk een eigen naam, persoonlijkheid en huidskleur. De belangrijkste vriendinnetjes van Barbie zetten we even voor je op een rijtje.

Christie O'

Lees meer...

Ken in diverse uitvoeringen

Categorie: Soorten+Barbies / 16-01-2014 14:00

Ken Carson is het welbekende vriendje van Barbie. Officieel bestond het fictionele karakter Ken al vanaf 1959, maar in 1961 zag de daadwerkelijke pop het levenslicht toen hij Barbie ontmoette. Ken werd compleet met zwembroek en handdoek geleverd, matchend bij Barbie's eerste zwart-wit-gestreepte badpak. In eerste instantie zorgden de onre

Lees meer...