Mini Barbies

Geplaatst op: 16-01-2014

Hoewel Barbie eigenlijk één pop is, zijn er in de lijn van Barbie veel verschillende poppen uitgebracht. Je zou het kunnen zien als een grote Barbie familie. De familie bestaat natuurlijk uit Barbie zelf, haar vriendinnen zoals Teresa, Christie en Midge, en haar vriendje Ken. Maar er zijn ook kleinere poppen, de zusjes van Barbie, die allemaal los worden verkocht. Wij stellen je graag voor aan enkele jonge familieleden  van Barbie.

Chelsea, oftewel Shelly

De kleuter Chelsea is een jonger zusje van Barbie, Skipper en Stacie. In Europa is ze bekend onder de naam Shelly. Eigenlijk is Chelsea een vervanging voor Barbie's zusje Kelly. Ze is ongeveer vijf á zes jaar oud en is net ietsje groter den Kelly. In 2011 werd de pop voor het eerst geproduceerd in de lijn 'My Fab Sisters'. Ze is het jongste zusje van Barbie en heeft blond haar en blauwe ogen. Shelly is verkrijgbaar in vele varianten, waaronder de set met het kribje en een set met een bad (Shelly Bathtime).

Stacie en Todd

Officieel werden Stacie en Todd voor het eerst verkocht in de 1991 Wedding set van Midge. Todd is de ringdrager en Stacie is bloemenmeisje. Ze zijn allebei kid-size poppen. Zowel Todd als Stacie zijn schijnabar al eerder verschenen, maar dan in de variant Todd & Tutti. Hoewel de makers duidelijk erbij vermelden dat Stacie & todd niet hetzelfde zijn als Todd & Tutti uit de jaren 60, mogen we wel stellen dat de eerstgenoemde een reïncarnatie zijn van de jaren 60 poppen.