Hoe oud is je Barbie?

Geplaatst op: 16-01-2014

Barbies zijn al vele jaren oud en sommige kunnen flink wat waard zijn. Maar hoe kom je erachter of jouw favoriete Barbie iets waard is, of dat deze gewoon een reproductie is die zo vaak is geproduceerd dat deze totaal niet meer uniek en speciaal is? Wij vertellen het je. Er zijn namelijk talloze oudere Barbies uit de jaren 50 en 60 die nu aardig wat geld in het laatje brengen. Denk bijvoorbeeld aan de Barbie Ponytail #1. Deze pop is een van de eerste Barbies die ooit is gemaakt. In deze serie zijn zeven Barbies geproduceerd, welke worden onderscheiden door de #1, #2, #3 etc. achter de naam. De eerste is beslist het meeste waard. Mocht je deze in je bezit hebben, dan kun je hier maar liefst $8000,- voor vangen. Ze draagt een badpak met zebra print en heeft gaatjes in haar voeten, dus daar kun je haar aan herkennen.

De oudste Ken

Ken, het welbekende vriendje van Barbie, stamt uit het jaar 1961. Het gaat om de Ken met het rode zwembroekje en de gele handdoek. Het haar van deze Ken is erg vlokkig en vlossig, en daardoor raakte het haar snel beschadigd. Dit is de reden dat het tegenwoordig praktisch onmogelijk is om een Ken te vinden die nog in perfecte staat is. Mocht je die wel nog thuis op zolder hebben liggen, dan hoef je deze niet te verkopen, want hij is lang niet zo veel waard als zijn vrouwelijke tegenhanger.

De duurste Barbie ooit

Toch hoeft de Barbie niet oud te zijn om veel waard te zijn. Er zijn namelijk unieke Barbies geproduceerd met schitterende juwelen van bekende designers. Zo maakte De Beers de outfit voor de 40th Anniversary Barbie. De jurk is bezet met 160 diamanten en ze draagt 18k wit-gouden sieraden. De waarde? $58.000,-! Dat is echter niets tegenover de allerduurste Barbie ooit gemaakt. De Canturi Barbie ter waarde van $540.780,- is voorzien van diverse sieraden van de juwelen koning Stefan Canturi, met onder andere een zeer zeldzame roze diamant.