Haren van Barbie wassen

Geplaatst op: 16-01-2014

Na verloop van tijd kunnen de haren van Barbie vies worden. Het is niet alleen hygiënisch maar ook mooier om de haren regelmatig te wassen. Zeker wanneer het een vintage pop betreft, dan kun je het beste kiezen voor een regelmatige wasbeurt. Allereerst is het van belang dat je haar gezichtje droog houdt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de make-up per ongeluk eraf haalt.

Welke shampoo gebruik ik?

Wanneer je de haren van je geliefde Barbie gaat wassen, dan kun je kiezen voor verschillende middelen. Allereerst is baby shampoo of gewone shampoo een prima oplossing. Ook vloeibaar wasmiddel en afwasmiddel zijn prima om te gebruiken. Let wel op dat je een doorzichtige of witte variant wasmiddel gebruikt, want een gekleurde kan zorgen voor permanente verkleuring van de haren. Dat wil je natuurlijk niet. Aangezien het haar van Barbie gemaakt is van materialen die verwant zijn aan stof, kun je na afloop gebruik maken van cremespoeling of wasverzachter. Dit maakt het 'haar' zachter en mooier.

Klitten. Wat nu?

Heeft je Barbie klitten in het haar? Met veel geduld en wat cremespoeling zou je deze prima moeten kunnen verwijderen. Maak het haar vochtig en masseer de cremespoeling in. Laat deze vervolgens een tijdje, misschien wel uren, inweken en spoel voorzichtig uit. Het is mogelijk dat je de bovenstaande handelingen een aantal keer moet herhalen voordat het lukt. Wees in ieder geval voorzichtig met het ontklitten van het haar. Het zou zonde zijn als je het haar uittrekt. Eenmaal weg is helemaal weg.