Barbie schoon maken

Geplaatst op: 16-01-2014

Barbies kunnen na verloop van tijd een beetje vies worden. Dit kan omdat kinderen er mee hebben gespeeld, maar het kan ook dat je een Barbie hebt gevonden op de rommelmarkt. Er zijn verschillende manieren om een Barbie weer schoon te krijgen, maar het zijn wel allemaal tijdelijke oplossingen. Het is dus mogelijk dat je je Barbie na verloop van tijd weer schoon moet maken. Voorzichtigheid is in ieder geval altijd noodzakelijk, want het zou zonde zijn als je je Barbie onherstelbaar beschadigd door bijvoorbeeld haar make-up per ongeluk te verwijderen.

Het hoofd schoonmaken

Wanneer je het hoofdje van Barbie gaat schoonmaken, dan is het van groot belang dat je de haren beschermt tegen de schadelijke stoffen die je misschien gaat gebruiken. Vervolgens kun je een wattenstaafje met wat alcohol gebruiken om het vuil met veel geduld voorzichtig verwijderen. Zorg wel dat je uit de buurt van haar make-up blijft, want met alcohol zorg je er al snel voor dat de make-up uitloopt. Dat zou zonde zijn. Mocht dit toch gebeuren, dan kun je de make-up weer aanbrengen met acrylverf, een heel fijn kwastje en een zeer vaste hand.

De romp schoonmaken

Het schoonmaken van de romp is gemakkelijker, want er zitten geen geverfde plekken die je moet vermijden met het schoonmaakmiddel. Het meeste vuil op het lichaam kun je verwijderen met wat groene zeep of afwasmiddel. Hardnekkiger vuil kun je weghalen met behulp van een nagelborsteltje of een tandenborstel. Lukt dit niet? Dan kun je ook gebruik maken van nagellakremover.