Barbie en haar vriendinnen

Geplaatst op: 16-01-2014

De bedenkers van Barbie wilden Barbie een zo echt mogelijk leven willen geven. Daarom kreeg ze veel vrienden en vriendinnen waarmee ze haar avonturen beleefde. Deze Barbie poppen hebben elk een eigen naam, persoonlijkheid en huidskleur. De belangrijkste vriendinnetjes van Barbie zetten we even voor je op een rijtje.

Christie O'Neill

Barbie's eerste African American vriendinnetje, Christie, ontmoette Barbie in 1968. De glamoureuze Christie kwam samen met haar vriend Steven naast Barbie wonen. Toen ze geïntroduceerd werden, werden de twee onafscheidenlijk. Meestal was Midge of Teresa er ook bij. De persoonlijkheid van Christie is vrij glamoureus en atletisch. Haar favoriete kleur is groen en ze draagt meestal glamour kleding (net als Barbie) in een vrij vrolijke kleur.

Teresa Rivera

De Latijns-Amerikaanse Teresa is al jarenlang bevriend met Barbie. Samen met Midge en Christie zijn ze een leuk kwartet waar niemand tussenkomt. Haar favoriete kleur is oranje. Toen Christie niet meer terugkeerde na de Really Rose lijn, werd Teresa Barbie's beste vriendin en na Ken ook Barbie's meest frequente compagnon.

Midge Hadley

Barbie's allereerste vriendinnetje is Midge. Deze dame is verkrijgbaar in enkele haarkleuren, zoals bijvoorbeeld blond, bruin en rood. Toch is ze het meest bekend met rood haar en sproetjes. Ze heeft minder make-up dan Barbie en kijkt iets vriendelijker. Ze werd dan ook op de markt gebracht als antwoord op het commentaar dat Barbie te sexy zou zijn. Midge date met Alan Sherwood, waarmee ze trouwde in 1991. Later werd Midge zwanger, maar dit was een complete verrassing voor het publiek. Dit werd dan ook een controversie, waarna Midge voor eeuwig van het toneel verdween.